Drágultak a használt lakások: a legnagyobb mértékben a XI. és XII. kerületben

Budapesten a használt társasházi lakások átlagos négyzetméterára 762 ezer forintra nőtt, ami 3,5 százalékkal magasabb, mint 2020-ban. Ugyanakkor azt is hozzátették, az öt százalék alatti átlagárnövekedés egyúttal azt jelenti, hogy idén nem minden kerületben emelkedett a téglalakások négyzetméterára, jellemzően a drágább kerületekben csökkentek, míg az olcsóbbakban nőttek az árak. – írja a HVG az Otthon Centrum adataira hivatkozva. 

A cég közleménye szerint a panellakások négyzetméterárának középértéke 562 ezer forintra nőtt idén Budapesten, ami az utóbbi évekhez képest mérsékeltebb emelkedés, ám a téglalakásoknál nagyobb, 7,5 százalékos árnövekedést jelent.

A használt családi házak átlagos négyzetméterára 529 ezer forint volt a fővárosban, ami 10,9 százalékos növekedésnek felel meg 2020-hoz képest. A kerületek többségében két számjegyű növekedés volt megfigyelhető, mely alól kivételt jelent a XVIII. és XXIII. kerület, ahol nem volt változás, illetve néhány százalékkal még csökkentek is a négyzetméterárak.

További érdekes adatok  itt.